Curat murdar!

Tipătescu: (citind din Răcnetul Carpaților) „… Ruşine pentru oraşul nostru să tremure în faţa unui om!… Ruşine pentru guvernul vitreg, care dă unul din cele mai frumoase judeţe ale României pradă în ghearele unui vampir!…” (indignat.) Eu vampir, ‘ai?… Caraghioz!
Pristanda: Curat caraghioz!… Pardon, să iertaţi, coane Fănică, că întreb: bampir… ce-i aia, bampir?
Tipătescu: Unul… unul care suge sângele poporului… Eu sug sângele poporului!…
Pristanda: Dumneata sugi sângele poporului!… Aoleu!
Tipătescu: Mişel!
Pristanda: Curat mişel!
Tipătescu: Murdar!
Pristanda: Curat murdar!

Zâmbiți? Eu nu (mai) zâmbesc. Astăzi am primit răspunsul Primăriei Sectorului 2 la cererea mea referitoare la contractul cu Supercom pentru curățenie și deszăpezire în sectorul 2.

Raspuns PS2 supercom

Ultimul lor pragraf îmi spune că ei au înțeles că eu fac publice răspunsurile lor. Asta mă bucură. Putem fi parteneri. Și da, chiar sunt de lăudat pentru transparență. Cunosc atât de multe instituții publice opace, încât ei pot fi un model de respectare a prevederilor Legii nr. 544/ 2001. Prin ei înțeleg strict Direcția Comunicare și Serviciul din subordine. Și pentru că ei vor citi acest material, le mulțumesc pentru amabilitate și profesionalism doamnelor Georgescu, Toader și Stoica. Keep up the good work! Voi continua să vă stresez!

Acum însă, să trecem la treburi serioase.

În anul 1999, Viorel Lis, primarul general de la acea vreme, a semnat un contract (documentul integral la link) cu firma Supercom pentru curățenie, deszăpezire și întreținerea sectorului 2. Suma acestui contract era de aproximativ 45 de miliarde de lei vechi. În 1999, salariul minim pe economie era de 450.000 de lei vechi.

Acest contract a fost preluat, din anul 2000, de Neculai Onțanu și prelungit secvențial, anual (cu mărirea sumei), prin acte adiționale. Atenție vă rog! Fără licitație. Prin acte adiționale semnate la un contract din 1999!?

În 2014, suma totală pe care Primăria Sectorului 2 a plătit-o, pentru curățenie, pe bază de factură, firmei Supercom este de aproximativ 90 de milioane de lei (noi). Adică vreo 20 de milioane de euro.

supercom curatenie

Iar pentru deszăpezire este de aproximativ 22 de milioane de lei, adică vreo 5 milioane de euro.

deszapezire 2013-2014

Eu vă asigur că pe Strada Herța din sectorul 2, de când locuiesc eu aici (vreo 10 ani), niciodată, dar niciodată, vreun utilaj al Supercom nu a intrat să deszăpezească. Din când în când, câte doi angajați stingheri ai firmei, alături de o pubelă spartă, un făraș și o mătură, fac curat doar pe bucata de stradă care intersectează Șoseaua Pantelimon.

Acum a venit rândul meu să vă cer ajutorul. Ce se poate face cu un astfel de contract? E abuziv din punctul meu de vedere și nerespectat. Aștept feed-back aici la comentarii și pe mail la cetatean.insectorul2@gmail.com

Nah, că m-au blocat. Voi vă dați seama? 90 de milioane de lei pentru curățenie și alte 20 de milioane de lei pentru deszăpezire…. 😦

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.