Voi știați că ați votat deja?

V-am povestit deja despre planurile de a sesiza Autoritatea Electorală Permanentă cu privire la activitatea dubioasă a unui viitor candidat la șefia Primăriei Sectorului 2. Și știți deja că urmăresc de ceva vreme activitatea domnului deputat Dan Cristian Popescu – activitate care există, dar lipsește cu desăvârșire. Despre domnul deputat Popescu am mai scris aici și aici.

Nu știu dacă are vreo legătură cu scrisoarea deschisă pe care i-am adresat-o domnului deputat prin intermediul blogului, dar acesta a simțit nevoia să publice un ziar electoral și să-l distribuie în căsuțele poștale ale locuitorilor sectorului 2. 

1234

O frumusețe de publicație, cu poze, cu desene și plin de laude, aproape parcă aș citi „Foișorul de foc” al domnului Onțanu, doar că domnul Popescu e mai tânăr. 🙂

Această fițuică are un puternic conținut electoral, distribuită în afara campaniei electorale, iar domnul Popescu își face reclamă ca viitor bun primar și nu discută despre inițiativele și soluțiile identificate și găsite de dumnealui în calitate de deputat, timp de trei ani, cât are mandatul dumnealui.

În afară de asta, m-au frapat două lucruri și mi se par extrem de grave:

  1. Domnul deputat ne spune că el sigur va câștiga alegerile la anul cu voturile noastre care sunt ca și date (?!). Afirmație aberantă în primul rând prin faptul că stimabilul viitor candidat nu înțelege că mai înainte de toate el trebuie să convingă și să vină cu argumente pertinente ca să câștige încrederea populară.
  2. O poză mi-a atras atenția. Pe pagina 3, colțul dreapta sus, domnul deputat a folosit o poză cu un banner făcut de Grupul de Inițiativă civică Aleea Lungulețu, când au ieșit în stradă să încerce să oprească începerea construcției ilegale a unui imobil. Acel banner este făcut de ei, la inițiativa lor, domnul Popescu nu i-a sprijinit, nu i-a ajutat, dar se folosește de poza și ideea lor, fără a cita sursa pozei și mai ales cauza pentru care a fost folosită. Urât, foarte urât și neprofesionist.

Mie nu mi-a plăcut fițuica domnului deputat și nici nu mi s-a părut oportună, corectă și legală. Eu nu sunt masă de manevră și nici cetățean prost, ușor de manipulat. Și nici voi, prietenii, cititorii și vecinii mei de cartier și sector.

Eu am sesizat Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) cu privire la activitatea dubioasă a unui viitor candidat la Primăria Sectorului 2. Nu am mari așteptări având în vedere că doamna Președinte a AEP este și dumneaei membră a Partidului Național Liberal (PNL) ca și domnul Popescu, iar PNL a înțesat deja orașul cu o grămadă de corturi electorale, dar eu cred în autorități și cred că dincolo de prietenii și băut bere, trebuie să ne facem treaba, cu respect față de lege și cetățean.

solicitare1

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.