Cum să te caci pe tine în 2 pași

Așa-i că v-a șocat titlul? 🙂 Știam eu! Dar e adevărat, zău nu vă mint. Ieri am primit un răspuns al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Sector 2 în care exact asta scria: „Am învățat să ne căcăm pe noi. Pute rău, dar nouă ni se pare că miroase a trandafiri!”

raspuns-dgaspc-cost

Așa-i că asta scrie? 🙂

Răspunsul acesta urât mirositor al doamnei Isabela Hurjui, director, vine ca urmare a unei cererei de informații de interes public transmisă Primăriei Sectorului 2, pe 28 septembrie, redirecționată spre soluționare tuturor instituțiilor aflate în subordine, sau coordonare. Toate instituțiile au răspuns. TOATE. Chiar Primăria Sectorului 2 a transmis un răspuns foarte frumos în care mi-a povestit despre secțiunea de transparență publică nou creată pe site și unde sunt publicate toate contractele instituțiilor administrației publice locale a sectorului 2. Am scris AICI totul și am lăudat actul acela simplu de transparență.

Acum o săptămână, DGASPC Sector 2 a transmis un răspuns în care îmi spunea că având în vedere volumul mare al informațiilor, îmi va comunica răspunsul în 30 de zile. Totul bine, am zis eu atunci. Femeia a răspuns, e drăguță, binevoitoare. Durează să scanezi contractele, nah, legea permite, deci aștept.

dgaspc-30-de-zile

Daaaaar, de fapt, doamna Hurjui nu e deloc binevoitoare. Am înțeles asta ieri. Doamna Hurjui este rea și vicleană și netransparentă. Doamna Hurjui știa că Legea nr. 544/2001 urmează să suporte niște modificări în care se va specifica foarte clar modul în care vor fi transmise răspunsurile cetățenilor și, de asemenea, doamna Hurjui știa și de reglementarea tarifelor, printr-un Ordin al ministrului Afacerilor Interne. 

ordin-mai-cost-544-1

Șiiiii, uite așa, vulpea cea vicleană a așteptat la colț, cu gândul că o să elimine toxinele din organism fără să miroasă. 🙂

Doar că, vedeți voi și stimată doamnă Isabela Hurjui, eu nu scriu aici pe blog, doar ca să mă bag în seamă și să mă indexez pe Google ca să mă caut când mă plictisesc. Eu scriu aici pe blog pentru că sunt foooooarte bine informată și mi-aș dori ca și alți cetățeni ca mine să înțeleagă ce putere au de fapt.

Eu nu voi plăti cei 76 de lei pe care dumneavoastră mi-i solicitați ca să-mi dați informațiile. Dumneavoastră trebuie să-mi trimiteți informațiile solicitate de mine în formatul în care le-am solicitat. Și nu pentru că vreau eu, deși vreau, rău de tot acum, mai rău decât mi le doream la început. 🙂 TREBUIE să-mi trimiteți informațiile din următoarele două considerente, LEGALE:

  1. La articolul 15 din Hotărârea nr. 478/2016 pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 123/2002, scrie că alineatele (2) şi (3) se modifică şi vor avea următorul cuprins:

    “(2) Solicitarea de informaţii de interes public sau reclamaţia administrativă se poate transmite prin mijloace electronice.

     (3) Informaţiile de interes public solicitate în scris vor fi comunicate în formatul precizat în cererea solicitantului, respectiv în scris, în format electronic sau hârtie.”

    Eu am solicitat foarte clar în cerere că vreau în format electronic, la adresa de e-mail specificată. M-am oferit să plătesc costurile aferente, doar dacă nu se putea altfel. Dar dovada faptului că se pot scana și trimite informațiile sunt chiar cele 2 răspunsuri de amânare a termenului și valoarea copierii, scanate și trimise pe mail. Deci se poate, NU SE VREA.

  2. Există o Hotărâre de Consiliu Local în care se spune foarte clar că instituțiile Sectorului 2 al Municipiului București sunt obligate să încarce pe site-ul Primăriei Sectorului 2 toate contractele, mai vechi, mai noi, orice. Și au și termene foarte clare.

hcl-1-transparenta hcl-2-transparenta

Doamne, dar ce-o fi în capul meu? Eu scriu aici despre toate prevederile legale care ar trebui respectate. Și despre bun simț. Și despre respectarea deciziilor șefilor ierarhici și transparență și deschidere către cetățean. Dar toate acestea sunt mari necunoscute pentru doamna Isabela Hurjui. Doamna Hurjui lucrează doar pentru domnia sa, nu are șefi, nu respectă deciziile Consiliului Local, nu respectă deciziile Primarului, cum să mă respecte ea pe mine și cetățeanul, în general?

Toate-s vechi și noi sunt toate….Eu încă susțin că astfel de oameni, nu trebuie să mai existe în sistem. Fac doar rău. Tuturor. Și distrug orice fel de imagine s-ar încerca în acest moment să se creeze.

Eu știu așa. Vreau copiile contractelor acelea. Așa cum am cerut, pe mail, în format electronic. Ar fi grozav să fie publicate pe site-ul Primăriei, așa cum prevede Hotărârea Consiliului Local. Dacă nu se va întâmpla asta, eu știu ce am de făcut. Dar bani sigur nu voi da, pentru că legea e de partea mea.

Cu respect, doamnă Isabela Hurjui, cu respect! Dar să știți că miroase…..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.