Viceprimarul propune, iar, alocarea a 3 milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului

În iulie, scriam un ARTICOL despre dorința viceprimarului de a-i fi iertate păcatele și de a se asigura că are sprijinul Bisericii când va candida la funcția de primar, la alegerile din 2020.

Nu știu în ce măsură articolul scris atunci și presiunea unora dintre consilierii locali au făcut ca propunerea de Hotărâre de Consiliu Local (HCL) a domnului Dan Cristian Popescu, prin care 3 milioane de lei urmau să fie transferați, din bugetul local sector 2, pentru construcția Catedralei Mântuirii Neamului, să nu se mai regăsească, o perioadă, pe ordinea de zi a ședințelor Consiliului Local.

Joi, 27 septembrie 2018, are loc o nouă ședință și iată că presiunea Bisericii a făcut ca propunerea de Hotărâre de acordare a sprijinului financiar să fie din nou supusă votului consilierilor locali.

Spre deosebire de data trecută, acum, expunerea de motive și legalitatea invocate de viceprimar sunt mai complexe și a cerut avize de specialitate. Se invocă H.G. nr. 1470/2002, republicată privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea prevederilor Ordonanţei Guvernului nr. 82/2001 privind stabilirea unor forme de sprijin financiar pentru unităţile de cult aparţinând cultelor religioase recunoscute din România. La art. 4, alin. 2, lit. b) se spune așa: „din bugetele locale ale comunelor, oraşelor, municipiilor, sectoarelor municipiului Bucureşti şi ale judeţelor se pot aloca sume pentru completarea fondurilor proprii ale unităţilor de cult destinate construirii, în condiţiile aprobării documentaţiilor tehnico-economice potrivit reglementărilor în vigoare, precum şi reparării lăcaşurilor de cult„.

Sigur, pe fond nu am ce comenta. Dacă legea prevede, se pot da banii Bisericii. Doar că am să fac apel la bunul simț al consilierilor locali, la bunul simț al Primarului și poate chiar la rămășița de bun simț a vicelui, care va cere votul nostru în 2020 lăudându-se cu….nimicuri.

Vă rog doamnelor și domnilor, nu treceți acest proiect de hotărâre! Sau, dacă e ordin de la partid, treceți-l într-o ședință viitoare, cu diminuarea sumei și realocare bugetară pentru ce vreți dumneavoastră, dar nu pentru o cupolă aurită, vă rog!

PS: Am marea rugămite, ca după vot, să vă notați cine și cum a votat și să-mi scrieți. Aș vrea să pot face, aici pe blog, după vot, dacă va trece proiectul, un perete al rușinii și al neputinței. Mulțumesc!

Sursa foto de copertă:

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.