Proprietatea termenilor

Domnul Primar Onțanu este om cu simțul proprietății – proprietatea publică, privată, clădiri, mașini, parcuri. Proprietatea domnului Primar este sectorul 2 pe care îl folosește și îl gospodărește cum știe dumnealui mai bine [precizez că acest bine nu coincide și cu binele cetățenilor sectorului 2, dar este o formă de bine 😉 ].

Din păcate pentru domnul Primar, acesta nu prea are proprietatea termenilor. În stilul clasic al blogului http://www.cetatean2.com, „m-am plimbat” azi pe site-ul Primăriei. Voi știați că domnul Primar a semnat o declarație politică în domeniul calității? Uite-o!

declaratia

Vă rog să apreciați următoarele angajamente: modernizarea continuă a administrației, îmbunătățirea performanțelor, satisfacerea așteptărilor beneficiarilor, succes durabil, dezvoltarea organizațională. Responsabil de aceste realizări epocale este doamna Mariana Georgescu. 🙂

Doamna Georgescu, șefa comunicării din Primăria Sectorului 2, ne-a obișnuit deja, din comunicatele de presă pe care le transmite, cu limbajul de lemn, odă conducătorului iubit. Astfel, faptul că declarația politică de mai sus conține în lead (primul paragraf) „eficiența eficacității” nu e de mirare. Pentru Primăria sextorului 2 (pardon, sectorului 2) e lucru obișnuit să încurci termenii, să folosești cuvinte care sună bine, dar sunt pleonasme și să scrii numele șefului de 4 ori într-o frază.

Așadar, domnul Primar nu are proprietatea termenilor. Pentru dumnealui, angajamentele luate au reprezentat următoarele:

  • modernizarea continuă a administrației – achiziția și montarea de infochioșcuri
  • îmbunătățirea performanțelor – externalizarea serviciilor pentru funcționarii care nu fac față atribuțiilor
  • satisfacerea așteptărilor beneficiarilor – emiterea de autorizații de construcție ilegale
  • succes durabil – păstrarea relațiilor construite cu sudoare
  • dezvoltarea organizațională – cursuri de perfecționare pentru consilierii locali

Vedeți acum dragii mei? Domnul Primar Onțanu face exact ceea ce a declarat și s-a angajat că va face – doar că face așa cum a înțeles dumnealui să facă, nu așa cum ar trebui. Proprietatea termenilor e de vină, sau lipsa ei…. 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.